Restaurang Varda är ett omsorgsfullt lagt pussel av spännande New York-koncept, studiebesök i Stockholms restaurangvärld och upphovsmännens erfarenheter av vad som fungerar i Västerås. Resultatet är en krog som vet vad den vill men alltid kan lyssna till den efterfrågan som finns. Restaurangens två plan har olika uttryck och kan skifta mellan total avspändhet och aktiv puls.
Miljön är som gjord för nomader och annat folk som gillar att förflytta sig och utnyttja lokalen till fullo. Personer som skiftar från bargäst till middagsgäst och avslutar som stam- och hedersgäst. Ta en 360-graderstur så förstår du. Börja med en öl och läs tidningen på markplanet. Eller bättre upp: en fördrink med någon du gillar. Blir eskorterad av hovmästaren och placerad en trappa upp i restaurangdelen. Avnjut en förrätt och en varmrätt. Förflytta dig till loungen och bli serverad kaffe, avec och kanske en cigarr. Avsluta med longdrink och jazz på nedervåningen.